
Oogstdiner bij de boer – Rhoon
5 juni | 18:30 - 22:00

Proef het seizoen tijdens het Oogstdiner op donderdag 5 juni in boerderij de Vlakkenburg. Wat kun je verwachten? Een mooi vegan diner met lokale producten uit het Buijtenland van Rhoon, bereid door chef-kok Pepijn Schmeink. Ook de boer komt langs om te vertellen over de producten en de oogst.
Proef de lente!
Ieder seizoen geeft zijn eigen heerlijke producten van het land. Tijdens de lente geniet je van de eerste voorjaarsgewassen: rabarber, sla, granen en ingemaakte wintergroente.
Tijdens het oogstdiner kookt topchef Pepijn Schmeink een menu met natuurinclusieve producten uit het Buijtenland van Rhoon. Lokaal, seizoensgebonden en gezond. Het driegangendiner is gemaakt met de gewassen van de boeren uit het Buijtenland. Iedere gang heeft een bijpassend lokaal drankje, gemaakt met de producten uit het Buijtenland. Van bier tot whisky en van appelsap tot appelcider.
Terwijl je geniet van wat het land ons brengt, vertellen boeren en makers over de producten. Tussen de gerechten door maak je een wandeling door de polder waar de producten groeien.